xkuchtik.cz

 

KAPOUN NEBO POULARD NA SARDELÍCH (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapoun nebo pulard se málo osolí a vytře uvnitř sardelovým máslem. Upraví se k pečení, dá na pekáč na rozpálené máslo s cibulkou prsíčky dolů,, po povrchu potře sardelovým máslem, podleje a dá péci. Při pečení potírá se sardelovým máslem. Když vrchem zčervená, obrátí se, potře opět sardelovým máslem a peče i na druhé straně do červena. Pečený se nakrájí, složí na mísu, polije pocezenou šťávou a podává s rýží nebo brambory. Též se může šťáva zalít kyselou smetanou s rozkvedlanou lžící mouky a povařit. V tom případě se podává s knedlíkem.

 


Vloženo:24. 11. 2009  
http://www.xkuchtik.cz