INGREDIENCE: TĚSTO-1/4 l vody, špetka soli, 140g 100%tuku, 150g hladké mouky, 5 vajec.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s tukem a solí svaříme, potom přidáme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří hladká hmota. Odstavíme, až je hmota vlažná, přidáme celá vejce a vymícháme těsto. Stříkáme na plech kolečka a upečeme. Prořízneme napůl, plníme světlým a tmavým krémem a poléváme čokoládovou polevou
Tmavý krém: 250ml šlehačky (30-35%tuku), 150g krystalového cukru. Cukr roztopíme za stálého míchání na mírném ohni v kastrůlku, až je cukr rozpuštěn přidáme šlehačku. Vytvoří se karamel, který na mírném ohni rozpustíme. Až hmota vychládne,dáme ji do lednice ztuhnout nejlépe na 24 hodin. Druhý den vyšleháme a můžeme přidat ztužovač šlehačky a 1-2 polévkové lžíce másla.
Světlý krém: 1máslo, 200g mletého cukru, 1 vanilkový cukr, teplý puding (3lžíce maizeny+3dcl mléka uvařit jako puding) studené máslo a prosetý cukr šleháme. Poté přidat teplý puding a došlehat.
Karamelový krém: 70 g cukru krupice, 60g šlehačky na šlehání, na druhý den 25 g ušlehané šlehačky. Cukr krupice necháme zkaramelizovat (světlá zlatá barva). Opatrně zalijeme vařící šlehačkou. Směs bublá a vyběhne, takže opatrně. Horký karamel je hodně horký!!! Rozvaříme případně vzniklé hrudky karamelu (nesmí moc zhnědnout aby nezhořkl). Necháme vychladnout a vychladlé uskladníme v lednici do druhého dne. Na druhý den vyšleháme k tomu určenou šlehačku a 1/3 přidáme do odleželé karamelové směsi. Potom tuto směs přidáme do zbylé šlehačky a zamícháme. Větrníky plníme sáčkem