xkuchtik.cz

 

LAHŮDKOVÁ BRAMBOROVÁ KAŠE (SUPEROVÁ)

 

INGREDIENCE: 2,5 kg brambor, sýr žervé, sůl, pepř, trocha cary koření (nebo jiné koření kdo jak má rád), máslo, sladká smetana.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Poté scedíme a přendáme do suchého hrnce. Postavíme na sporák na nejmenší stupeň a rozšťoucháme je (nemixujeme, byla by z toho gumová kejda), aby unikala pára z brambor, to děláme tak 3 minuty a sporák vypneme, přidáme žervé a pořád šťoucháme, přidáme máslo, sůl cary, pepř, smetanu a hněteme dále do hladka. Vymažeme zapékací mísu máslem a připravenou kaši do ní přendáme. Povrch kaše uhladíme nožem, na něj rozložíme kousky másla. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C peci na 20-30 minut, až je na povrchu narůžovělá kůrčička.

 


Vloženo:16. 1. 2010  
http://www.xkuchtik.cz