xkuchtik.cz

 

NAKLÁDANÁ SVÍČKOVÁ II

 

INGREDIENCE: 1 kg masa ( vepřovou, panenku nebo hovězí zadní - na falešnou svíčkovou nebo pravou svíčkovou), celer, petržel, mrkev, 1 cibuli, ocet 1 dl, vodu 3 dl, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 5 bobkových listů, koření pod svíčkovou - na divočinu - špetku, trochu másla, mléko, šlehačka - smetana.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naložíme den dopředu do nálevu, který si připravíme z octa, vody, koření a zeleniny. Dáme do chladna. Naložené maso vložíme do pekáče s celým nálevem a pečeme asi dvě hodiny. Poté vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Zředíme trochou mléka a vaříme na mírném ohni. Na závěr přidáme smetanu-šlehačku. Můžeme přidat trochu citrónové šťávy. Rada ode mne: Pokud chcete mít omáčku světlejší více petržele a celeru než mrkve. Pokud máte rádi barevnější víc mrkve - obojí je vynikající. Maso odblaníte. Hodí se i divočina - srnčí, divočák ale i zajíc. Koření také přidáváte podle chuti. Někdo má rád ostřejší - přidá o pár kuliček více.

 


Vloženo:9. 11. 2010  
http://www.xkuchtik.cz