xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÉ ŠKUBÁNKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnku se uvaří oloupané a osolené brambory, jichž má být méně než půl hrnku. Vody je zároveň s brambory, aby se nemusela slévat. Když jsou měkké, nasype se na ně asi za ½ bramborů krupičkové pšeničné mouky, vařečkou propíchne několik otvorů, aby voda mohla prosáknout nahoru, nechá chvíli povařit, pak se vše dobře promíchá a vařečkou vypracuje, aby nezůstaly kousky brambor, lžící se vykrajují škubánky, obalí ve slazeném mletém máku a mastí horkým máslem. Též se mohou sypat tvarohem nebo podávat s omáčkou houbovou, koprovou a rajskou. Jsou velmi chutné i z ječné mouky.

 


Vloženo:12. 2. 2010  
http://www.xkuchtik.cz