xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÝ PERKELT II

Od Bojdy z Liberce

 

INGREDIENCE: 500 g předního libového hovězího masa, 1 lžíce oleje, 2 cibule, 1 čajová lžička sladké papriky, 1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky, 2 čerstvé zelené papriky, 4 rajčata, 1 párek, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kečupu, sůl, pepř, drcený kmín, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1dl vody.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř, olej a 2 lžíce mouky. Směs důkladně promícháme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, papriky na nakrájené na nudličky, rajčata na osminky a párek na kolečka. Nakonec přilijeme 1dl vody, přidáme 3 lžíce kečupu a rozdrobíme 1/2 kostky hovězího bujónu. Opět všechno důkladně promícháme. Keramickou nádobu se směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8 h nebo na II. stupni 5 h. Dá se vařit i v normálním nádobí, vaříme do měkka.

 


Vloženo:12. 2. 2010  
http://www.xkuchtik.cz