xkuchtik.cz

 

LEPŠÍ BUCHTY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 80 g másla, 2 žloutky, 70 g cukru, něco citronové kůry se utře v míse. K tomu se přidá 500 g polohrubé mouky, 20 g zkynutých kvasnic, sůl a dle potřeby přilije se vlažného mléka. Udělá se nepříliš tuhé těsto, které se hodně propracuje, až je hladké a přikryté ubrouskem nechá na teplém místě zkynout. Asi za 1 ½ hodiny, když těsto zkynulo, vybírají se lžící na vál malé buchtičky a plní mezitím připravenou nádivkou. Zabalené buchtičky se kladou na máslem vymazaný pekáč, na stranách se pomastí, aby se neslepily. Na pekáči se nechají ještě trochu vykynout a pak asi ½ hodiny pečou. Upečené se vyklopí a hodně pocukrují.

 


Vloženo:20. 3. 2010  
http://www.xkuchtik.cz