INGREDIENCE: 200 g másla nebo Hery, 1 celé vejce, 3 žloutky, 3 bílky, 130 g cukru, 1 bal Vanilínového cukru, 2 lžíce rumu, 5 lžic mléka, 230 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce kakaa, 1 balení čokoládové polevy.
POSTUP PŘÍPRAVY: V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosetou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko, šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 180 °C po dobu asi 40-45 minut. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.