INGREDIENCE:
6 plátků vepřové kýty,
sůl, mletý pepř, hořčice,
1 kostka masoxu,
100 g kabanosu,
100 g kyselých okurek,
trochu hladké mouky,
olej,
2 vejce uvařená natvrdo.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme.
Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso.
Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut).
Mezitím v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky.
Měkké maso vyjmeme, do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, kabanos a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně provaříme.
Podáváme s rýží.