INGREDIENCE: Králík, nakládaná zelenina na svíčkovou, hl. mouka, šlehačka 33%, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibule, máslo.
POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem. Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem, přidáme koření. Přikryjeme a dáme do lednice. Druhý den vezmeme hrnek, dáme do něj máslo a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme kousky masa a opečeme z obou stran, nakonec nalijeme zeleninu a přidáme ještě studenou vodu a necháme vařit, až maso změkne. Když je maso měkké, vyndáme ho a také koření, bobkový list a nové koření a pepř. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Do studené vody si rozmícháme trošku hladké mouky a tou zavaříme omáčku, na zjemnění chuti přidáme šlehačku. Necháme pořádně provařit, aby nebyla cítit mouka.