xkuchtik.cz
BRAMBORÁKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
POSTUP PŘÍPRAVY:
Postrouhá se za syrova asi1 kg bramborů, voda se z nich částečně slije a polijí se 1/8 l horkého mléka, aby nezmodrali.
Přidá se 1 vejce, dle chuti utřeného česneku, majoránky a pepře, soli a dá na polovici tolik hladké a krupičkové mouky, aby se těsto mohlo dobře rozetřít na pánvičku s rozpáleným omastkem.
Nejlépe je jeden vyzkoušet, aby se netrhaly, ani nebyly tuhé.
Na pánev se dá vždy lžíce nebo dvě vepřového nebo husího sádla, naběračka těsta se v rozpáleném omastku stejnoměrně rozetře a pekou se po obou stranách na plotně.
Je to výtečné jídlo lidové kuchyně, jehož jedinou chybou je, že potřebuje hodně omastku.
Může se k nim dávat kyselé dušené zelí, salát hlávkový i okurkový.
Vloženo:27. 10. 2010
http://www.xkuchtik.cz