xkuchtik.cz

 

DORT DELLE ROSE

Od Bojdy z Liberce

 

INGREDIENCE: Těsto: 350 g polohrubé mouky, 50 g práškového cukru, 10 g másla, 25 g droždí, 3 žloutky, sklenka mléka.
Krém: 3 žloutky, 3 lžíce práškového cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 200 ml mléka, nastrouhaná kůra z citronu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vložíme 4 lžíce vlažného mléka, v kterém rozpustíme droždí a máslo, dále přidáme 50 g mouky a zaděláme kvásek, přikryjeme a necháme na ½ hodiny v teple odpočinout. Poté vsypeme 250 g mouky, cukr a žloutky. Dodáme vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto. Těsto odstavíme na čas přípravy krému. Krém: Našleháme žloutky s cukrem do pěny. Mléko smícháme s moukou a citronovou kůrou a povaříme. Následně přidáme žloutky a ještě chvíli povaříme. Těsto rozválíme na tenký plát, potřeme jej vychladlým krémem a svineme ho do válečku. Vymažeme formu máslem a vysypeme cukrem. Z válečku těsta krájíme kousky, které klademe řeznou stranou do formy vedle sebe, nebo ponecháme mezi kousky menší mezery (ještě nabudou) a odstavíme ještě na ½ hodiny. Pečeme v předehřáté troubě na 160-170°C cca 40-45 minut. Po upečení a vychladnutí pocukrujeme. Místo krému můžeme použít marmeládu, jam nebo Nutellu.

 


Vloženo:10. 6. 2010  
http://www.xkuchtik.cz