xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÝ TOKÁŇ

 

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa (kýta, ramínko), 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 červená feferonka, sůl, 4 lžíce oleje (sádla), 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 dl světlého piva, 1 zelená paprika (silnostěnná).

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Gulášovou kostku rozdrobíme do hrnečku, zalijeme horkou vodou a rozpustíme. Vše přilijeme k masu a zamícháme. Osolíme, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a přilijeme pivo. Opět promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso měkké. Zatím si rozkrojíme papriku, odstraníme jadérka, papriku opláchneme a nakrájíme na proužky. Obdobně si připravíme i feferonku - vypadá hezky, když je feferonka červená a paprika zelená, ale na chuť to samozřejmě nemá vliv. Obojí přidáme asi pět minut před koncem úpravy masa, promícháme a ještě chvíli povaříme.

 


Vloženo:20. 6. 2010  
http://www.xkuchtik.cz