INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, jedno balení (125 g) olomouckých syrečků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické (oravské) slaniny, 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregano.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost). Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180 °C, cca 30 minut. Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno)..