Ingredience:
1 celý králík a menší kousek bůčku
Na nálev potřebujeme:
4 vajíčka celá,
2 lžíce sojové omáčky,
1 lžíce worčestru,
1 lžíce magi, feferonku nebo špetku pálivé papriky,
5-10 stroužků prolisovaného česneku,
1 lžíce solamylu,
1/2 lžičky majoránky,
1/2 lžičky cukru, sůl dle potřeby.
Postup přípravy:
na nálev promícháme vidličkou.
Králíka naporcujeme a osolíme a vložíme alespoň přes noc do připraveného nálevu.
Maso a nálev opět řádně promícháme.
Druhý den vložíme maso i s nálevem do sádlem vymazaného pekáče a pečeme obvyklým způsobem nejdříve do měkka a potom do zružovění masa.
Je nutné během pečení nálev zamíchat , oddělit od pekáčku.
Nálev se krásně "zdrcne" má vynikající masovočesnekovou chuť, a je vhodný pak na polití knedlíků.
Jako příloha je vhodné zelí.
Recept od: Aleny