INGREDIENCE:
100g suené vestky,
100g jablečná áva,
petka skořice,
100g oleje,
1000 g dančího masa,
sůl, pepř,
100g mrkve,
100g celeru,
150g cibule,
50g přepasírovaných vařených rajčat,
bobkový list, jalovec,
0,5 l červeného vína,
100g perníku
Postup přípravy:
Suené vestky namočíme do jablečné ávy a přidáme skořici.
Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec.
Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.
Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do ávy.
Perník nastrouháme, vmícháme do ávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme vestky a prohřejeme.
Vhodná příloha - pecle promatěné máslem.