xkuchtik.cz

 

DAŇČÍ GULÁŠ SE ŠVESTKAMI V PERNÍKOVÉ OMÁČCE PODLE STEZEK DĚDICTVÍ

 

INGREDIENCE:
100g sušené švestky,
100g jablečná šáva,
špetka skořice,
100g oleje,
1000 g dančího masa,
sůl, pepř,
100g mrkve,
100g celeru,
150g cibule,
50g přepasírovaných vařených rajčat,
bobkový list, jalovec,
0,5 l červeného vína,
100g perníku

Postup přípravy:
Sušené švestky namočíme do jablečné šávy a přidáme skořici.
Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec.
Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.
Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šávy.
Perník nastrouháme, vmícháme do šávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.

Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.

 

 


Vloženo:22. 12. 2010  
http://www.xkuchtik.cz