INGREDIENCE: 1 chilli papričku, 3 naťové cibulky, 500 g mletého vepřového masa, 250 g vinné klobásy, sůl, 2 střední cibule, špetku mletého chilli olej na smažení, 800 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sojové omáčky, špetku drceného koriandru, 150 ml vývaru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Chilli papričku a cibulky nasekáme nadrobno. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme ze střeva vytlačenou vinnou klobásu, papričku a a bílou část cibulek. Směs osolíme, vypracujeme a dáme do chladna odpočinout. Cibule nakrájíme a zpěníme na oleji. Poté přidáme zelí, bobový list a chilli. Dusíme cca 15-20 minut a dle potřeby podléváme. Vmícháme nasekané zelené části cibulek. Z masové hmoty tvarujeme kuličky a na rozpáleném oleji na pánvi je opečeme ze všech stran dozlatova.. hotové kuličky vyjmeme a uchováme n teplém místě. Do výpeku vmícháme protlak, sojovou omáčku a koriandr. Rozředíme ho vývarem a dobře rozmícháme. Do pánve vrátíme kuličky a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Kuličky podáváme se zelím.