xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÁ PANENKA S BRUSINOVÝM PŘELIVEM A OPEČENÝI BRAMBORY (OD DENISY DOUBRAVOVÉ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Orestujeme velmi krátce na rozpálené pánvi (ne dlouho, maso by bylo vysušené), postačí 2 minuty z každé strany. Do výpeku dáme zavařované brusinky a podle potřeby zahustíme solamylem (rozmíchaným ve studené vodě). Podle chuti dosolíme. Podáváme s opečenými bramborami-syrové, oloupané brambory posypeme gril. kořením, pokapeme olejem a v horkovzdušné troubě je grilujeme na 200 stupňů cca 10-15 minut dozlatova. Můžeme podávat s tatarkou, kroketami, hranolkami atd. Jednoduché a elegantní jídlo

 


Vloženo:13. 10. 2011  
http://www.xkuchtik.cz