xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÁ BRAMBORAČKA

 

INGREDIENCE: 1 ½ kg brambor, 1 paprika červená a žlutá, 4 malé cibule, 2 lžíce sádla, 1 rajče, 5 stroužků česneku, lžíce sladké papriky a lžička pálivé, lžíce rajčatového protlaku, lžička celého kmínu, lžička soli, ½ lžičky ml. pepře, 4 klobásky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme cibuli na kostičky a opečeme na horkém sádle dozlatova. 
Papriky nakrájíme na kroužky nebo malé kousky, osmahneme cibuli. Snížíme teplotu a přidáme sladkou a pálivou paprikou, chvilku orestujeme a zalijeme 200 ml vody.  Přidáme rajče nakrájené na čtvrtiny, rajský protlak, kmín, sůl a oloupaný a jemně nasekaný česnek a dobře promícháme. Necháme povařit. 
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na asi 2 x 4 cm kousky, přidáme je do hrnce i se zbylými přísadami, doplníme vodou, že brambory jsou jen ponořeny. Vaříme na mírném ohni a čas od času vše promícháme. 
Předtím, než jsou brambory uvařené, přidáme nakrájené na tenké plátky klobásy a promícháme. Brambory nevaříme příliš měkké. 
Polévku a necháme odpočívat několik hodin předtím, než jí zase ohřejeme.
 

 


Vloženo:12. 11. 2011  
http://www.xkuchtik.cz