INGREDIENCE: 500g vepřového ořezu, 200g vepřové plece, 500g vepřové panenské, 200g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, drcený kmín, strouhaná citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez a plec jemně umeleme. Přidáme vejce, bílé vino, sůl a koření. Směs dobře promícháme. Bránici rozprostřeme na prkénko, poklademe masovou směsí a doprostřed položíme osolenou a třeným česnekem ochucenou vepřovou panenskou. Svineme a utvoříme šišku, dáme na pekáček, posypeme drobně nakrájenou cibulí, mírně okmínujeme, podlijeme troškou vody a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem. Pečeme do růžova.Hotovou pečeni krájíme na plátky a teplou podáváme s bramborovou kaší a sterilovanými saláty.Za studena doplníme jablkovým křenem, sterilovanou zeleninou a tmavým pečivem.