xkuchtik.cz

 

PLNĚNÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK ZAPEČENÝ V BRAMBOROVÉ KAŠI.

 

INGREDIENCE: 6 plátků z vepřové kýty, 6 špalíčků klobásy, 6 plátků anglické slaniny bez kůže, 6 feferonek, lžíce sádla, 4 dl mléka, 1 kg očištěných brambor, sůl, 3 žloutky, 100g eidamské cihly, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky z vepřové kýty naklepeme osolíme, rozložíme na ně plátek slaniny, špalíček klobásy, feferonku a na plátky na tvrdo uvařených vajec. Plátky přehneme okraje sklepneme paličkou, podle potřeby upevníme párátkem a na sádle po obou stranách opečeme. Brambory uvaříme do měkka a připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme postupně sůl, žloutky a sádlo z opékání masa. Do zapékací misky dáme polovinu bramborové kaše, na ni mírně od sebe položíme plněné plátky, přikryjeme zbylou bramborovou kaší, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme. Při podávání doplňujeme jemnými saláty z čerstvé zeleniny.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz