xkuchtik.cz

 

RYBÍ POLÉVKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

Na Štědrovečerní stůl !!

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Petržel, mrkev, celer a kapusta nakrájejí se na drobné nudličky a na kousku másla osmaží. Poté se ne to naleje horká voda, osolí a nechá vařit. Za ½ hodiny přidají se jikry z kapra nebo mlíčí, jeda cibule celá, aby se mohla po uvaření vyndat. Hlavy z ryb, zbavené žáber, odusí se na másle, vaří zvlášť ve slané vodě jen asi ¼ hodiny, poté se voda do polévky přecedí, maso z hlav se obere, přidá k polévce a zasmaží se světlou jíškou. Přidá se zelená petrželka sekaná, trochu květu muškátu a podává se s osmaženou houskou pokrájenou na kostičky.
 

 


Vloženo:22. 12. 2011  
http://www.xkuchtik.cz