xkuchtik.cz
BRAMBOROVÝ SALÁT SE ZELENINOU (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
Na Štědrovečerní stůl !!
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Uvaří se půl pěkného celeru ve slané vodě a vychladlý nakrájí na čtverečky. Dvě tvrdá, menší rajská jablíčka z octa nebo čerstvá se nakrájejí na plátky též dvě malé kyselé okurky, useká se lžíce kaparů a vše se zamíchá do omáčky, utřené z 50 g másla, s jedním žloutkem, vrchovatou lžící hořčice a lžící octa, po kapkách přidávaného. Poté se dá kousek strouhané cibule, strouhané jablkoa asi 10 větších, teplých na kostky krájených bramborů. Přisolí se to, je-i třeba ještě přikyselí a opepří. Upraví se na mísu, opepří a nechá několik hodin uležet.
2. Ve slané vodě uvaří se pěkný celer a jedna prostřední mrkev. Asi 6 vařených bramborů se oloupe,vše se teplé nakrájí na kostky. Trochu octa se rozředí vodou, solí, přidá dle chuti hořčice, trochu pepře
a kousek másla. Povaří se to, zelenina poleje horkým a nechá několik hodin uležet.Všechny tyto saláty se mohou polít a promíchat s některou majonézou. Získají tím na chuti a výživnosti.
Vloženo:23. 12. 2011
http://www.xkuchtik.cz