xkuchtik.cz
RAJSKÁ POLÉVKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
OSTUP PŘÍPRAVY: 6 velkých rajčat se dusí na osmažené cibulce, pak se zalejí polévkou z kostí a zeleniny, není-li při ruce, osmaží se všecka polévková zelenina s rajčaty, podle potřeby osolí a nechá povařit. Procezená zasmaží se tmavší jíškou a zavaří do ní hrubé nudle, rýže, na kousky rozlámané makarony nebo ovesné vločky. Též se může podávat s osmaženou houskou nebo chlebem. Také strouhanka, opražená na kastrolku v troubě, je vhodným závarem. Dle chuti může se přikyselit citronem nebo octem a opepřit. Jiné chuti opět nabude, když se zasmaží světlou jíškou a nakonec přidá dle chuti sladké smetany nebo dobrého domácího mléka buďto samotného, nebo s rozkvedlaným žloutkem. V zimě se dělá z rajského protlaku, který se naleje do horké polévky.
Vloženo:4. 2. 2012
http://www.xkuchtik.cz