xkuchtik.cz

 

ZBOJNICKÝ ROŽEŇ.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 100g slaniny, 300g vepřových jater, 2 menší cibule, 6 feferonek, sůl, mletý pepř, česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou krkovičku nakrájíme na kousky - plátky, mírně osolíme, potřeme česnekem, opepříme a pokapeme olejem Dáme do misky a necháme alespoň 5 hodin odležet (nejlépe však přes noc). Odleželé maso střídavě napichujeme na špíz se slaninou, játry a cibulí, vše na plátky nakrájené, a proložíme feferonkou. Připravené špízy můžeme píci na roštu nad dřevěným uhlím, nebo na sádle na pánvi, ale i na pekáčku v troubě. Podáváme s tmavým pečivem, doplněné čerstvou zeleninou, lutěnicí nebo hořčicí.

 


Vloženo:23. 8. 2002  
http://www.xkuchtik.cz