xkuchtik.cz

 

SLOVENSKÉ ŠKVARKOVÉ ZÁKUSKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 300 g prohřáté polohrubé mouky se dá na vál, osolí a rozdrobí se do ní 200 g umletých nebo nožem dobře utřených škvarků. Poté se přidají 2 žloutky, 3 lžíce smetany, 2 lžíce bílého vína, z 10 g kvasnic s 8 lžícemi mléka zakynutý kvásek. Vypracuje se tužší těsto a vyválí se na prst silně, přeloží se jako těsto máslové. Vždy se na prst tence rozválí, přeloží se na třikrát, nechá asi 5 minut odpočinout, zase rozválí, přeloží a to se opakuje třikrát. Poté se z vyváleného těsta vypichují malá kolečka, nechají na plechu hodně dlouho kynout, asi 3 hodiny, pak se pomazují vejcem a pekou v troubě.

 


Vloženo:18. 3. 2012  
http://www.xkuchtik.cz