xkuchtik.cz

 

PLNĚNÁ VEPŘOVÁ PANENKA.

 

INGREDIENCE: 6 vepřových panenek po 150g, 6 plátků eidamské cihly, 6 plátků šunky, 3 žampiony, 12 kousků chřestu, kapie, sůl, pepř, kečup, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové panenky podélně nařízneme, paličkou vyklepeme na trojúhelník, osolíme opepříme a potřeme kečupem. Na maso položíme plátek šunky a sýra, přidáme půlku žampionu, dva kousky chřestu a dvě proužky kapie. Okraje vepřových panenek přeložíme a svineme tak, aby vložka nevyčnívala. Spojíme párátkem naskládáme do misky z varného skla nebo kastrolku, přidáme máslo, mírně podlijeme a v horké troubě pečeme. Během pečení otáčíme a přeléváme výpekem. Dbáme, abychom maso propekli, ale nevysušili. Můžeme také na chvíli při pečení přikryt pokličkou. Vepřovou panenku podáváme rozkrojenou šikmým řezem, podlitou jen přírodním výpekem. Vhodná příloha jsou hranolky nebo dušená ryže. Doplníme salátem z čerstvé zeleniny.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz