xkuchtik.cz
HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ NA ZÁZVORU (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
POSTUP PŘÍPRAVY: Den před upotřebením naklepe se špalíček zadního hovězího masa, asi 1 kg, a celé se potře kašičkou ze dvou stroužků česneku, utřeného se solí, půl kávové lžičky strouhaného zázvoru, asi stejně sladké papriky a citronové šťávy. Druhý den se maso vloží do pekáče s cibulkou, zapěněnou na omastku, obalí a zprudka po všech stranách opeče. Teprve pak se podleje a zvolna dusí doměkka. Šťáva se může nechat přírodní bez cezení, nebo se zapráší moukou a povaří na omáčku.
Za příkrm je vhodná rýže nebo brambory rozsekané s cibulkou a kyselá okurka.
Vloženo:16. 4. 2012
http://www.xkuchtik.cz