xkuchtik.cz
VYKRAJOVANÉ NOKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 3 žloutků, ¼ l kyselé smetany a krupičkové mouky dle potřeby se zadělá těsto asi jako na houskové knedlíky. Osolí se, dobře vypracuje, pak se přidá z 3 bílků sníh, lehce vmíchá a těsto se vleje do suchého vyššího kastrolu, postaveného ve větším kastrole s vařící vodou, přikryje pokličkou a vaří, až špičaté dřívko, vpíchnuté do těsta, zůstane suché a nelepí. Lžící se vykrajují noky velikosti menších vajíček, dávají do kastrolu s rozpuštěným máslem, v němž se každý obalí a obkládají se pak kolem pečeně, nebo podávají jako příkrm ke svíčkové nebo srnčímu na zvláštní míse, posypané osmaženou houskou.
Vloženo:16. 5. 2012
http://www.xkuchtik.cz