INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou opatrně mícháme, aby se zelenina nerozpadla. Necháme vychladnout. Rozklepaný plát masa osolíme, opepříme, ochutíme mírně vegetou a prochladlou směs dáme na plát masa. Opatrně svineme do tvaru rolády, převážeme motouzem a dáme na pekáč, do kterého jsme vložili na drobno nakrájenou cibuli. Roládu okmínujeme, podlijeme vodou a dáme do trouby péci. Během: pečení přeléváme výpekem. Na závěr do výpeku vmícháme kečup a chvíli povaříme. Až je roláda měkká, sejmeme motouz a nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodná pří1oha je bramborová kaše. Jídlo doplníme kompotem nebo salátem z červené řepy.