xkuchtik.cz

 

HOUSKOVÉ KNEDLÍKY KYNUTÉ

 

INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky1 vejce300 ml mléka10 g droždí2 houskysůl2 l vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Vlijeme na mouku a přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme tak, že je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku. Vše promícháme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme ho na 2 nebo 3 části a vypracujeme knedlíky ve tvaru podlouhlých šišek. Vložíme je do vařící vody a necháme vařit asi 25-30 minut. Po vyjmutí z vody ihned krájíme na plátky a podáváme. Místo mléka můžeme použít i vlažnou vodu. Kostičky housky můžeme osmažit na rozpáleném másle a před přidáním do těsta nechat vychladnout.
Podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.

 


Vloženo:26. 6. 2012  
http://www.xkuchtik.cz