xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ GULÁŠ PODLE FRANTY MILERA

 

INGREDIENCE: 750 g kližky nebo jiné přední hovězí, ½ kg cibule, 5 stroužků česneku, olej,  2 lžíce papriky mleté sladké, 2 lžíce leča, 2 ks zelené papriky, 2 rajčata, 2 špetky soli, 2 špetky pepře,  2 špetky kmínu, 2 chilli papričky, 2  brambory, 2 špetky majoránky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso nakrájené na kostky cca 3×3 cm velké. Když maso zešedne, tak na něj vložíme nadrobno nakrájený česnek a zaprášíme ho paprikou, krátce osmažíme (jen co se nám paprika v tuku rozpustí ),
podlijeme vodou a hodinu dusíme. Po hodině vložíme dvě vrchovaté lžíce leča, papriku nakrájenou na proužky a rajčata nakrájená na kostičky, podrcené (nebo nadrobno pokrájené) chilli papričky, opepříme
a okmínujeme (případně podlijeme) a dusíme další 1,5 hodiny. Po této době osolíme, dáme majoránku a vložíme najemno nastrouhané brambory. Dusíme další půlhodinu. Nyní by už mělo být maso dostatečně měkké, brambory pro/rozvařené a guláš dostatečně zahuštěný.

 


Vloženo:26. 6. 2012  
http://www.xkuchtik.cz