xkuchtik.cz

 

LAHŮDKOVÁ ROLÁDA Z VEPŘOVÉ KOTLETY.

 

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové kotlety v celku, 300g vepřové plece, 2 vejce, 100g zeleného hrášku, 100g červené papriky kapie, 100g žampionů, 100g šunky, 2 vařené bílky, sůl, česnek, drcený,kmín, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kotletu v celku vykostíme a rozkrojíme na plát. Vyklepeme paličkou, osolíme a mírně potřeme třeným česnekem. Vepřovou plec jemně umeleme spolu s ořezem z kotlety. Přidáme vejce, trochu. studené vody nebo ledové tříště, sůl, pepř a drcený kmín. Vše dobře vymícháme, až se směs lepí na prsty. Do prátu vmícháme na kostičky nakrájenou šunku, kapii a žampiony. Pak přidáme hrášek, zamícháme a na konec lehce vmícháme na kostičky nakrájené bílky. Takto upravenou a ochucenou směsí potřeme plát masa, svineme a motouzem upravíme tvar rolády. Pečeme na pekáčku podlité vodou v horké troubě. Během pečení roládu přeléváme výpekem. Do růžova upečenou roládu vyjmeme, vypek vysmahneme do tuku, mírně zaprášíme hladkou moukou. zalejeme vodou, dochutíme a necháme chvíli povařit. Potom šťávu procedíme přes síto. Roládu krájíme na plátky a podléváme šťávou. Roládu podáváme teplou s vařenými brambory nebo s dušenou rýží a zeleninovými saláty. Roládu také můžeme podávat na studeno jako nářez se zeleninovou oblohou.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz