xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÉ MASO V ALOBALU

 

INGREDIENCE: cca 1/2 kila vepř.masa, 1x kysané zelí, 100dkg slaniny, dlé své chuti přidejte třeba klobásu, brambor přibližně na osobu, koření - paprika, pepř, sůl, alobal(rozřezat na několik obdélniku,abychom mohli zabalit suroviny do alobalu).
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme maso na kousky, nakrájíme slaninu, klobásu a brambory na tenčí kolečka.
Připravíme si jeden alobal, na který položíme nakrájené bramobory, osolíme, opaprikujeme, přiložíme je slaninou a na to vepř.maso, které okořeníme.
Dále na maso přiložíme do hrsti kysané zelí a pořádně do alobalu zabalíme a vložíme na plech.
Tento postup opakujete dle toho, kolik by jste dělali porce.
Než dáme do trouby, polijeme plech troškou vody, aby se alobal nepřipálil.Pečeme cca při 180°C podle potřeby

 


Vloženo:23. 9. 2012  
http://www.xkuchtik.cz