xkuchtik.cz

 

MRKEV ZADĚLÁVANÁ (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Mrkev se nakrájí na tenké nudličky nebo na strouhátku nakrouhá, dá se na rendlík na másle zpěnit krájená cibule a kousek cukru a mrkev se na to vsype, promíchá a nechá dusit. Podlévá se vodou nebo polévkou. Měkká se zapráší moukou, přidá zelné sekané petržele a před podáním na stůl se zalije 3 lžícemi sladké nebo kyselé smetany.
2. Čistě oškrábaná mrkev se opere ve studené vodě a nakrájí na nudličky. Na kastrol se dá rozpálit máslo, na ně vloží se rozkrájená mrkev, přidá kousek cukru, osolí a za občasného podlévání nechá dusit. Když změkla, přilije se polévky a zapraží jíškou, nebo se nechá hustší a pouze moukou zapráší.
Používáme jak přílohu k různým pokrmům.

 


Vloženo:24. 11. 2012  
http://www.xkuchtik.cz