xkuchtik.cz
KAPUSTOVÉ RYZOTO Z RÝŽE NEBO KRUP (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
POSTUP PŘÍPRAVY: Prostřední kapustová hlávka se uvaří ve slané vodě a rozseká. Dále se uvaří předem asi250 g tučného uzeného masa nebo vepřového bůčku, který může být též dušený. 4 čerstvé nebo sušené hříbky, několik hodin máčené ve vodě, drobně krájené, se dusí na másla, 250 g nehlazené rýže se spaří a dá na větší kastrol na dvě lžíce sádla s osmaženou cibulkou, míchá se tím, aby rýže vysmáhla, zaleje vodou z kapusty a vařeného masa a dusí do poloměkka. Maso se drobně useká a s kapustou i hříbky se přidá do rýže, promíchá, dle potřeby přisolí a v troubě dodusí do měkka. Může se přidat, když byl použit bůček, též dušený zelený hrášek. Z krup upravených dle předpisu dělá se rizoto stejně. Šťáva z dušeného bůčku, nebo jak zbylá šťáva z pečeně velmi pokrm zlepší.
Vloženo:24. 11. 2012
http://www.xkuchtik.cz