xkuchtik.cz

 

ZABIJAČKOVÁ PEČENĚ V BRÁNICI.

 

INGREDIENCE: 600g vepřové plece, 200g vepřové panenské, 120g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, kmín, citrónová kůra, třený česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, citrónovou kůru, bílé víno a dobře vymícháme. Vepřovou bránici si rozprostřeme na prkénko a na ni rozložíme Připravenou směs. Doprostřed položíme panenskou, kterou jsme předem osolili a potřeli česnekem. Svineme, utvoříme šišku, položíme na pekáč mírně pokmínujeme, podlijeme vodou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a upečeme. Během pečení podléváme výpekem. Pečenou rolku krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a různě upravenými zeleninovými saláty.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz