xkuchtik.cz
SEKANÁ PEČENĚ V BRÁNICI.
INGREDIENCE: 600g vepřového ořezu, 100g hřbetního sádla, 150g vepřové bránice, 4 rohlíky, 1 dl mléka nebo vývaru z hlav, 2 vejce, 1 cibule, sů1, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, třený česnek.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez jemně umeleme spolu s rohlíky navlhčenými v mléce nebo ve vývaru. Přidáme vejce, koření, třený česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře vymícháme. Masovou směs poklademe na rozprostřenou bránici, svineme do tvaru šišky, dáme na pekáček, mírně okmínujeme, podlijeme trochu vodou a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou. Upečenou sekanou podáváme se zelím nebo brambory. Studenou se zeleninovými saláty, jablkovým křenem a tmavým pečivem.
Vloženo:20. 8. 2002
http://www.xkuchtik.cz