xkuchtik.cz

 

ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ (OD BABIČKY)

 

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa (plecko nebo krček), 2 cibule, 40 g sádla, sůl, ml. paprika,10 g sušených hub, 1 lžíce hl. mouky, vývar, 300 g hlávkového zelí, 1 lžička cukru, 2 dl kysané smetany.
 
POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso a opražíme. Zaprášíme ml. paprikou, krátce opečeme a přidáme předtím namočené sušené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Štábu zahustíme moukou, přidáme pokrájené zelí, osladíme, podle potřeby podlijeme vývarem a dodusíme doměkka. Nakonec přimícháme kysanou smetanu.
 

 


Vloženo:13. 2. 2013  
http://www.xkuchtik.cz