INGREDIENCE:
800 g vepřového masa
50 g másla 2 lžíce oleje
200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 cibule, citronová šťáva a kůra
2 dl bílého vína
2 lžíce hl. mouky, koření (5 celých pepřů, 4 nová koření, 2 bobkové listy, tymián)
5 dl kysané smetany, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, máslo, všechno koření, dílek citronové kůry a osmahneme.
Očištěné a omyté maso osolíme, vložíme na připravenou zeleninu, zalijeme bílým vínem a trochu podlijeme horkou vodou.
Pečeme v troubě, během pečení maso obracíme a podléváme. Měkkou pečeni vyjmeme, vysmahlou zeleninu propasírujeme přes hrubší síto a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hl. mouku, přichutíme citronovou šťávou, dobře promícháme a krátce povaříme.
Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme do omáčky.