xkuchtik.cz

 

KOPROVÁ OMÁČKA (OD BABIČKY)

 

INGREDIENCE: 80 g kopru, ½ l vývaru z masa, kostí nebo masoxu, 80 g tuku, 80 g hl. mouky,¼ l šlehačky nebo ½ l smetany, sůl, cukr, ocet, lžička másla.
 
POSTUP PŘÍPRAVY: Do horkého tuku nasypeme hl. muku a připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme, osolíme a za častého míchání vaříme asi 30 minut. Pak omáčku zalijeme šlehačkou nebo smetanou, krátce povaříme, mírně okyselíme převařeným octem, přisladíme podle chuti a znova krátce povaříme. Sterilovaný nebo čerstvý kopr jemně nakrájíme, přidáme do omáčky a velmi krátce povaříme.
Příloha: Vařené hovězí maso a houskový knedlík.

 


Vloženo:13. 3. 2013  
http://www.xkuchtik.cz