xkuchtik.cz

 

VELIKONOČNÍ HUSARSKÁ ROLÁDA

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 250 g hovězího masa, 200 g kysaného zelí, 2 cibule, kmín, ml. pepř, ml. paprika, 4 stroužky česneku, hl. mouka, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček opláchneme, zbavíme kostí, rozřízneme na plát a rozklepeme. Hovězí maso umeleme společně s cibulí. Přidáme drcený kmín, ml. pepř a papriku, třený česnek a osolíme. Směs dobře promícháme a přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí. Připravený plát potřeme směsí, maso zavineme, upevníme nití a na povrchu osolíme. Roládu položíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkkou roládu vyndáme z pekáče, šťávu vydusíme, zaprášíme hl. moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře povaříme. Příloha: různě upravené brambory.
 

 


Vloženo:25. 3. 2013  
http://www.xkuchtik.cz