xkuchtik.cz

 

HANÁCKÉ ZABIJAČKOVÉ KOSKY.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu (bůček, plec, kýta), 100g sádla, 50g hladké mouky, 1 cibule, sůl, kmín, mletý pepř, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli s kmínem, vložíme ořez, osolíme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě, než se odpaří. Pak přidáme mlety pepř, podle potřeby kmín sůl, třeny česnek, podlijeme mírně. vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme do polotuha. Pak vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, opatrně rozmícháme a necháme povařit a maso dodusit do měkka. Jako přílohu podáváme pečené brambory s kmínem a česnekem. Pečené brambory: 1,5 kg oloupaných brambor, 30g sádla, sůl, kmín, třený česnek. Brambory nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Na pekáček dáme sádlo, poklademe kolečka brambor, osolíme, okmínujeme, promícháme s tleným česnekem a v troubě pečeme do růžova. Během pečení občas promícháme.

 


Vloženo:11. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz