xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÁ OMELETA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: I. 120 g cukru se utře se 2 žloutky. Přidá se k tomu 140 g strouhaných brambor a trochu citronové kůry, naposled z 2 bílků tuhý sníh. Peče se na vymazaném a houskou vysypaném pekáčku, upečené se vyklopí, pomaže zavařeninou a přeloží.
II. 100 g cukru se dobře utře s 1 žloutkem a1 ½ lžící horké vody. Přidá se citronová kůra, 120 g strouhaných brambor, 2 lžičky krupičkově mouky a z 2 bílků tuhý sníh. Na vymazaný a vysypaný pekáček se těsto tence namaže, upeče do zlatova, za horka pomocí nože sbalí, po chviličce rozbalí, namaže marmeládou a opět sbalí. Takto se dobře s pekáčku sundá a neláme se.
 

 


Vloženo:2. 7. 2013  
http://www.xkuchtik.cz