POSTUP PŘÍPRAVY: Kůže s krku, odříznutá dosti hluboko, se na užším konci zašije a plní některou z následujících nádivek:
1. Asi 400 g tučného vepřového masa se umele, osolí, okoření majoránkou, česnekem, promíchá a krk se tím naplní. Mohou se též uvařit 2 vejce na hniličku a vsunout s nádivkou dovnitř. Kůže se zašije a plněný krk se vaří asi3/4 hodiny ve slané vodě se zeleninou. Podává se teplý se špenátem a brambory, nebo studený s jablečným křenem nebo červenou řepou, nakrájený na kolečka. Voda, v níž se vařil, použije se na polévku.
2. Husí játra se podusí na cibulce, pak se umelou, přidají se 2 žemle máčené ve vodě a vymačkané, sůl, pepř, stroužek česneku, lžíce husího sádla, něco porouhané citronové kůry a lžíce vína. Krk se tím naplní, zašije a vaří jako předešlý.
3. Po 100 g tučnějšího vepřového masa, telecího a uzeného masa nebo salámu, 1 máčená, vymačkaná žemle se umele, osolí, opepří, a přidá trochu utřeného česneku. S kouskem másla se utře žloutek, k tomu přidá míšenina, krk se plní a n husím sádle se do růžova upeče. Podává se teplý s bramborovou kaší, nebo studený krájený jako salám s chlebem.