POSTUP PŘÍPRAVY: Udělá se nepříliš tuhé těsto z 2 vajec, kousku másla, 2 lžic mléka, soli a potřebného množstvím mouky. Rozdělí se na 3 díly, jeden po druhém rozválí a ihned, aby těsto neuschlo, pní slazenými, tuhými povidly a tvarohem jako do koláčů upravených tak, že se nařežou asi na 3 prsty široké, nádivka se na ně v přiměřené vzdálenosti od sebe klade lžičkou, pruhy těsta se pak přeloží, kolem nádivky dobře přitlačí a nakrájejí tašky. Udělá se polovice tvarohových a polovice povidlových, házejí se do vařící vody, asi 10 minut vaří, pak vybírají na cedník, a když odkapaly, překlopí na mísu. Sypou se slazeným mákem nebo osmaženou houskou a mastí máslem. Nebo se dělají jen povidloví a sypou tvarohem a cukrem.