xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ MASO V ŠOULETU.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu z plecka nebo kotlety, 300g hrachu, 300 g velkých krup, lžíce sádla, 2 cibule, sůl, pepř, majoránka, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové vykostěné maso nakrájíme na plátky paličkou naklepeme, osolíme a na sádle opečeme. Hrách přebereme, propláchneme, alespoň na 6 hodin namočíme a pak uvaříme do měkka. Kroupy propláchneme a za občasného promíchání vaříme do měkka. Vaříme každé samostatně. Cibuli drobně nakrájíme a na zbývajícím sádle usmažíme do zlatova. Osmaženou cibuli vmícháme do uvařených krup, které jsme však po uvaření propláchli vodou, okořeníme, osolíme, přidáme třený česnek a vařený hrách. Vše promícháme a podle potřeby zředíme vývarem. Ochuceny šoulet klademe na pekáček a prokládáme opečenými plátky masa. V troubě pečeme 30-40 minut. Podle potřeby mírně zalejeme vývarem, aby během pečení šoulet neoschnul ale měl vláčnou konzistenci. Vhodnou přílohou je salát z kysaného zelí nebo kyselá okurka.

 


Vloženo:11. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz