INGREDIENCE: 130 g hladké mouky, 150 g másla, 120 g mouč. cukru, 70 g strouhaných ořechů, 1 vejce, 3 velké lžíce kakaa, špetka drceného hřebíčku a skořice.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál si prosejeme mouku, cukr a rozdrobíme máslo, přidáme ostatní suroviny (drceného hřebíčku a skořice opravdu velmi málo, asi tak na špičku nože) a vypracujeme těsto. POZOR - toto těsto je velmi měkké a mazlavé, ale to je jeho správná konzistence, takže se nenechte odradit hmotou, která se Vám řádně lepí na ruce. Dobře propracovanou hmotu nakupte na talíř a nechte v chladnu odležet do druhého dne.
Potom tvořte z těsta malé kuličky, které zlehka obalte v hladké mouce a rozetřete do formiček. Formičky dejte na plech, upečte a ještě horké sypte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.