INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou fáší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu pečeme. Před dokončením pečení koleno z alobalu vyjmeme osolíme, zlehka nařízneme a do zlatova upečeme. Podáváme bud teplé s bramborovou kaší, nebo s vařenými brambory a sterilovanou okurkou, nebo studené s jablkovým křenem.