xkuchtik.cz

 

KAPR NA ŠALVĚJI

 

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, sůl, 2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj, 2 lžíce másla, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny /celer, petržel, mrkev/, ½ sardelové pasty, 1 lžíce oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a naporcovaného kapra omyjeme, dobře osolíme, znovu omyjeme a prošpikujeme lístky šalvěje /nebo šalvěj do kapra vetřeme s trochou soli/. Na másle osmažíme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu. Na zeleninu položíme rozkrojeného kapra a to tak, že tvoří velkou placku, tzv. rejnoka. Celý povrch kapra potřeme sardelovou pastou, mírně podlijeme vodou, přidáme lžíci oleje a upečeme. Podáváme s bramborovým salátem.
 

 


Vloženo:14.12.2018  
http://www.xkuchtik.cz